AdobeStock_7674763_small

Medicinsk akupunktur är en effektiv behandlingsform vid många olika besvär. Vetenskapen visar att behandlingen kan ha god effekt vid olika akuta och kroniska smärttillstånd, till exempel: ryggsmärta, höft, knä, armbågssmärta, migrän, spänningshuvudvärk, illamående, sömnsvårigheter och spädbarnskolik. Det är dessutom en avslappnande behandlingsform som kan hjälpa dig att stressa ner och må psykiskt bättre om du till exempel är utmattad eller deprimerad.

Vår lokal finns i centrala Eskilstuna, på Gränsgatan 22D.

Är akupunktur för dig?

 • Du har akut smärtproblematik t ex. muskelsmärta, rygg, nacke, höft, knä, armbåge, huvudvärk (spänningshuvudvärk eller migrän), käkar.
 • Du har kronisk smärtproblematik t ex fibromyalgi
 • Du har sömnbesvär
 • Du lider av oro/ångest/depressioner/burnout
 • Du känner dig stressad

Effekter

 • Gynnar läkning och blodcirkulation.
 • Reducerar smärta i segmentet.
 • Minskar smärta centralt i kroppen.
 • Lugnande effekt med ökat välmående.
 • Inaktiverar triggerpunkter.

Effekten av behandlingen kan vara momentan, direkt efter borttagande av nålen, ibland upplevs en förbättring dagen efter behandling och ibland gradvis efter flera behandlingar.

Behandling

Oftast använder man sig av 6-12 nålar vid varje tillfälle. Några sätts lokalt i besvärsområdet och några sätts distalt om området. Nålarna är tunna och fina, själva insticket känns oftast inte. När nålen är på rätt djup eftersträvas en de Qi upplevelse, vilket innebär en känsla i tex muskeln som kan vara tex värmande / kylande /pirrande / tyngd / domning, känslan är svår att beskriva och många säger att den inte liknar någon tidigare känsla.
Behandlingen pågår cirka 20-30 minuter, beroende på dosbehov. Ibland kopplas elektricitet till nålarna. En behandlingsserie består av 4-12 behandlingar.

Eftereffekter

Ofta kan man känna sig trött efter en behandling, många upplever förbättrad sömnkvalitet. En del smärttillstånd kan förvärras tillfälligt för att sidan avklinga. Svimningskänsla och illamående är ovanliga eftereffekter. Pneumothorax är en mycket ovanlig biverkning som det finns minimal risk för vid behandling på bröstkorgen.

Medicinsk Akupunktur

Är en validerad behandlingsmetod. Den bygger på vetenskaplighet, diagnosen ställs med bakgrund mot den konventionella medicinska förklaringsmodellen.

För att ge dig en bra behandling är det viktigt att vi har tid till en gemensam första träff med extra tid för att tillsammans göra en behandlingsplan. Vi värnar om din trygghet, därför är vi är medlemmar i SMAS (Svenska Medicinska Akupunktur Sällskapet), innehar ansvarsförsäkring, arbetar efter etiska regler och tystnadsplikt, uppfyller socialstyrelsens hygienkrav och använder endast sterila engångsnålar.

Frågor? Kontakta mig

tel: 0735047622

mail: info@medicinskakupunktur.se

JUN_17_2018_011_small square

Priser

 • 550:-/behandling
 • Paketpris 5 behandlingar 10% rabatt (495:-/behandling)

SMAS

Kontakt

Använd formuläret nedan om du vill göra en intresseanmälan (ej bindande) eller om du har frågor eller funderingar, så återkommer vi till dig så snart som möjligt.