Skip to content

Boka dina onlineklasser här: 

Boka tid

 

Onlineklasser & kurser 

Vi erbjuder olika yoga och mindfulness kurser och klasser online. Passar extra bra för dig som inte vill eller kan ta dig till en studio. Du kan yoga/meditera i lugn och ro i hemmets trygga famn när det passar dig.


Gravidyoga Online -4 veckors kurs

Gravidyoga online är en kurs för dig som vill yoga under din graviditet. Kursen består av mycket mer än yoga, det är en förlossningsförberedande kurs som fokuserar på yoga, andningsövningar, mentalförberedelse och förlossningsförberedelse.

Kursen innehåller veckovisa yogaklasser med olika teman, flera olika förlossningsförberedande andningsövningar, avslappningsövningar, meditation, utbildningsmaterial för den gravida kvinnan i form av aktuell forskning, info om vad som händer i kroppen, mental förberedelse, härlig yoga-musik, massage tips och mycket mer!

För vem: Passar både dig som är van yogi och nybörjaryogi. För sig som vill optimera din kropp och sinne inför kommande förlossning och föräldraskap.

Du får tillgång till: allt material i 6 månader så att du kan anpassa gravidyogan till efter var du är i din graviditet.

Investering: Just nu:  1,250.00kr 995.00kr inkl moms

Boka tid

 

Kursstart Mindfulness minikurs – 4/3-2021

Det här är en kurs för dig som är intresserad av mindfulness, vill prova på olika meditationstekniker och lära dig hur mindfulness kan berika ditt liv på flera sätt.

Vi ses online 3 Torsdagar i Mars (4/3, 11/3, 18/3) (livestream) du kan befinna dig var du vill, bara du har tillgång till en dator/telefon/platta.

Kursinnehåll:

1/12 – Vad är mindfulness?

8/12 – Stressreaktivitet

15/12 – Coping/integrera mindfulness i vardagen

Vi kommer att prova på de olika meditationsteknikerna som vi använder oss av i Mindfulnessprogrammet MBSR. Vi varvar teori med praktik och reflektioner.

För vem: Dig som är intresserad av att fördjupa dig Mindfulness och olika meditationstekniker. Du kanske lider av stress/utmattning och behöver nya verktyg för ditt välmående. För dig som funderar på att gå MBSR utbildningen så är dessa tillfällen en bra introduktion.

Du får tillgång till material veckovis kopplat till veckans tema, du får också tillgång till inspelade ljudfiler som du sedan får utnyttja även efter kursen.

Investering: 499:- (du som går minikursen erhåller 10% rabatt på MBSR (mindfulness based stress reduction) kursen med start 22/4). Inkl 4,5 timmar live guidning, skriftligt veckomaterial, ljudfiler som du kan använda även efter kursens slut. Om du vill finns även möjlighet att boka till enskilda samtal i samband med kursen.

Boka tid


Kursstart MBSR 8 veckors kurs 22/4-2021 (Intro 25/3)

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) är ett fastställt program med nio träffar utspridda under 8 veckors tid. Programmet innehåller systematisk träning med meditationer, kroppsscanning och enkel yoga. Varje vecka ses vi online via zoom videomöten, nya hemövningar delas ut veckovis.

Varje vecka behandlar vi olika teman så du får kartlägga din egen stressituation och tillsammans hittar vi verktyg för stresshantering. Övningarna bygger på upplevelsebaserad inlärning som är noga utprövad för att följa och stödja individens inre process. Övningarna bygger på stressmedicinsk forskning, där empowerment, dvs deltagarens egen förmåga stöds. Grunden i alla övningar är att rikta sin uppmärksamhet med avsikt, i nuet utan värderingar. Mindfulness är egentligen ett sätt att leva och inte en metod, så programmet kan ses som en skola för att lära sig ett nytt förhållningssätt till livets utmaningar.

Innehåll I MBSR Kursen

* Mindfulnessträning, stresshantering, kartläggning av stressorer

* Övningar: kroppsskanning, lugn yoga, meditationer

* Tema teori varje vecka

* Tystretreat heldag

* Hemövningar (daglig hemträning 45-60 min)

Du får tillgång till material veckovis kopplat till veckans tema, du får också tillgång till inspelade ljudfiler som du sedan får utnyttja även efter kursen.

Investering: 3900:- inkl moms (10% rabatterat pris om du gått Mindfulnessminikursen, är student, pensionär, sjuskriven eller har FaR recept)) (exl moms företag). Ord pris: 4900:- , ca 25 tim lärarledd utbildning. Om du vill finns även möjlighet att boka till enskilda samtal (mindfulness coachning) i samband med kursen.

Boka tid

JUN_17_2018_109_small-square

MBSR - ONLINEKURS

MBSR (Mindfulness Baserad Stress Reduktion) Är ett 8 veckors program där gruppen ses en gång i veckan i vår lokal i Eskilstuna och du som deltagare tränar hemma dagligen med egna mindfullness meditationer, yoga och kroppsskanning. Gruppledaren är utbildad MBSR lärare enligt originalprogrammet från CFM USA (Jon Kabat Zinn).

GRAVIDYOGA - ONLINE

“Gravidyoga är ett fantastiskt verktyg för att stärka kroppen och lugna sinnet under din graviditet. Kursen kan hjälpa dig att förbereda  kroppen på graviditeten, förlossningen och föräldraskapet”. Du har tillgång till webbkursen under 6 månader, så att du först kan gå kursen som en 4-veckors kurs och sedan gå tillbaka till de områden som du vill fokusera på där du är i din graviditet.

YOGA FÖR CANCER Y4C

Yoga för Cancer (Y4C) är ett speciellt framtaget onkologi baserat yogaprogram som riktar sig till dig som genomgår eller har genomgått cancersjukdom. Yogan kan hjälpa dig att minimera biverkningar av sjukdomen, såsom trötthet, lymfödem, benskörhet, stelhet, oro, förstoppning, smärta och mycket annat.

Boka tid